Home    Gallery    Contacts    Facts    Next Meetings
Предстоящото| Репертоар| История на хора|
Сладкопойна чучулига 2004
03.06.2004

Канал 1 на Българската национална телевизия ще излъчи изпълнението на 6-годишният Мартин Димитров от ЦДГ "Бодра смяна" от Добрич, който в края на април зае първо място в първа възрастова група на националния конкурс за детска песен "Сладкопойна чучулига" в Бургас.


Благодарение на това си класиране Мартин и ръководителката му Стефка Димитрова - носител на наградата за музикален педагог, бяха гости на провелия се в края на миналия месец конкурс за атворски детски песни "Сладкопойна чучулига". На него детски песни са изпълнили Мартин и останалите лауреати от надпреварата за индвидуални изпълнители и вокални групи.
По време на конкурса за авторска песен жури, ръководено от председателя на Съюза на композиторите в България проф. Виктор Чучков, е оценявало 10 нови детски песни. Те са били представени от детската хорова школа "Милка Стоева" в Бургас и от Фестивалния оркестър, който включва ученици от музикалните училища в Пловдив, Плевен, Русе и Стара Загора. Първо място е заела песента "Бяло пони" на коппозитора Александър Текелиев. Новите детски песни и изпълнението на лауреатите от конкурса за изпълнители и вокални групи ще бъде излъчено по БНТ на 13 юни от 14 часа.